A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk.
Menü

Mikulás ajándékok, amikkel varázslatossá válhat az ünnep

Mikulás ajándékok

Mikulás, Télapó, Дед Мороз, Fagy Apó, Joulupukki, Santa Klaus vagy Claus, Papa Noel, Father Christmas, Pere Noel…. mind egyet jelent a gyerekek és felnőttek számára is. Nevét összekapcsolják önkénytelenül is a főleg piros ruhát, köpenyt, kucsmát viselő, misztikus alakkal, a hóval, a szánnal, az ajándékokkal, csokoládéval, gyümölcsökkel, dióval, s minden földi jóval. Kulturális háttértől függetlenül a mosolygós öreg nagyszakállú minden jó gyereket, és sok esetben az egész évben jól viselkedő felnőtteket is megjutalmazza apróságokkal, néhol nagyobb ajándékokkal.

Magyarországon december 5-én éjszaka, 6-ára virradó reggel kezdődik a műszakja és egészen január elején fejezi be munkáját az orosz nyelvterületen.
Segítői az egész világon végigkísérik, legyenek azok manók, rénszarvasok, krampuszok, szőke kislányok.  

Szent Miklós püspöktől eredeztetik a Mikulás-legendát, aki három szegény lány férjhez menetelét segítette az ablakukba helyezett aranyat tartalmazó zsákocskákkal. 
Magyarországon Mikulásnak vagy Télapónak nevezzük - ki-ki neveltetése, vallási nézetei, megszokása alapján.

A Mikulás név a mi Miklós nevünk szlovák cseh változata, ez honosodott meg, terjedt el itthon. A Télapó kifejezést sokan kreált szónak gondolják vagy a szovjet-orosz kultúrkörből eredeztetik. Valójában már az 1850-es évektől rendszeresen feltűnik honi versekben, költeményekben.

Mára már több tárgyi ajándék, mint dió-mogyoró-banán-narancs kerül a csizmácskákba, cipőcskékbe. Az ajándékoknak sosem az értéke a fontos, hanem a szándék. Az, hogy aki adja, szeretettel teszi, gondolva közben az ajándékozottra. 

Szeretnénk mi is ötletet adni az apró kiegészítőkhöz, díszítéshez, ajándékozáshoz legújabb mikulás termékeink ajánlásával. 

Rendkívül népszerűek a mikulásos kitűzőink, a Jó gyerek és a Rosszcsont oklevél, levelek egyenesen a Mikulástól, illetve több Mikulás-partyt fog már idén a saját készítésű zászlófüzérünk díszíteni. 

Rajtad a sor! 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír