A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

A Partikellékek.hu híreit és újdonságait lentebb olvashatod. Szeretnél elsők között lenni egy új hír felbukkanásánál vagy szeretnél egyedi ajánlatokat kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre!

A guruló keksz egy nem mindennapi, vicces játék a gyerekeknek partikra. Ha már nem játszhatnak BeerPongot.

In vino veritas, in vino feritas. - Borban az igazság, borban a vadság. Május 25-én, Szent Orbán napján ünnepeljük a Bor Világnapját. Érdekességekről és részletekről cikkünkben olvashatsz

A Színházi Világnapot 1961 óta ünneplik világszerte. A Nemzetközi Színházi Intézet 1975. évi kongresszusán úgy határozott, hogy 1978-tól a Színházi Világnapot a világ valamennyi országában üzenettel köszöntsék! 
 
A palacsinta világnapját (Pancake Day) eredetileg angolszász területeken mindig hamvazószerda előtti kedden, húshagyó kedden ünneplik. Mára már az egész világon elterjedt ünnepnap. Ez a farsang utolsó napja, ezt követi a Húsvétig tartó 40 napos böjt.

A Valentin-nap

A Valenitn-napot Magyarországon Bálint napján, azaz február 14.-én ünnepeljük. Fiatal, XXI. századi ünnepről van szó, amely az angolszász-területekről szivárgott be hazánkba. Valentin-nap a szerelem ünnepe, amely lehetőséget kínál két szerelmesnek, hogy megünnepeljék, és kifejezzék egymásnak a szeretetüket. A Valentin-napon küldhetünk virágokat, ajándékokat, vagy akár egy személyes üzenetet, hogy kifejezzük érzéseinket. Emellett, a Valentin-nap a tökéletes alkalom arra, hogy megünnepeljük a romantikus kapcsolatainkat. Ez a cikkünk ötletet ad, a Valentin-napi rágcsákhoz, amelyet akár egy esti film közben nyammoghattok el.

Egy szuper szülinapi buli - legyen szó gyerekzsúrról vagy őrült felnőtt ivászatról - elmaradhatatlan kelléke a megfelelő zene. Azonban a zeneszámok közül is vannak olyan ikonikus dalok, amelyeket mindenki ismer, és kihagyhatatlanok egy ilyen mulatságból. Ezek a számok általában a köszöntéskor, a torta felszolgálásakor csendülnek fel, és mindenkinek énekelnie kell. A felsorolt zenék mindegyike azért fontos, mert közvetlenül a születésnapról és az ünneplésről szólnak, azaz nem egyszerű random slágerek a rádióból.

Összegyűjtöttük neked a Halloween kellékeket és kiegészítőket, amelyekkel dekorálhatod otthonod ezen a félelmetes ünnepen.

Egyedi emlékkönyvek Halloweenre, akár másnapra! Örökítsétek meg a Halloween ünnepén történteket és előkészületeit a dekorációtól a jelmez készítéséig.

A lufik nagy szerepet játszanak a lánybúcsú vagy születésnapi buli helyszínének dekorálásában. Találtunk egy nagyszerű ötletet, amivel sokkal hangulatosabbá tehetjük a partit.

Egy séta a bajuszok ajándékvilágában. Legyen szó bármilyen ünnepről vagy alkalomról, ha cicás ajándéktárgyat szeretnél ajándékozni egy hírhedt macskabarátnak, ne is gondolkodj tovább, mert a legjobb helyen jársz. Szívesen ajánlunk Neked néhány mancsos ötletet.

Mennyi embert köt össze a fenti mondat ismeretlenül is?! Rengeteget!

Az ágyból kikelve, még álmos szemmel, sokunknak első útja a kávéfőző felé vezet, megelőzve a fürdőszobai rutint. A szerencsésebbeket a frissen lefőtt kávé illata és párjuk édes csókja vagy ölelése ébreszti. Nincs is ennél jobb kombináció, igaz?

A teázásnak Magyarországon nincsenek több évszázados, mélyre nyúló gyökerei, bár a reformkorban már a tea megjelent a kávéházi kínálatban is.
Legtöbbünk első, de legalábbis meghatározó teás élménye a klasszikus menzás, iskolai tea. Az y generáció tagjai már élvezhették a városszerte nyílt teázókat, azóta pedig hagyománnyá vált a teaházak, teázók látogatása.
Oldalunk legújabb menüpontjában, az Akciós ajándékok és party kellékekben olyan népszerű termékeinket találod, melyekből utolsó darabok árválkodnak csak raktárunk polcain.
A könyvek szerelmeseit a legegyszerűbb meglepni, még akkor is, ha nem könyvet vásárolsz nekik. Különféle ünnepek közeledtével egyre sürgetőbb az ajándékok beszerzése és a legmegfelelőbb megtalálása. Kis anyagi befektetéssel hatalmas örömet szerezhetsz az ünnepeltnek egy hasznos aprósággal.
Ebben az ajánlásban az idei év legnépszerűbb termékeit mutatjuk be, amiket nőknek adhatunk ajándékba 2021 Karácsonyára. Érdemes végigböngészni, hátha kapunk valami ihletet, hogy mivel lepjük meg anyukát, barátnőt vagy feleséget.
Összegyűjtöttük az idei év slágertermékeit mutatóba azok számára, akiknek nincs semmilyen ötletük, hogy milyen ajándékot vegyeken a családnak Karácsonyra. 
 

Pénzt nászajándékba? Tippek és ötletek

Valamennyien voltunk már az életünkben legalább egyszer esküvőn. Szinte mindenki pénzt adott a fiataloknak nászajándékba. Ez mennyire normális dolog? Most elmondjuk, hogy mennyi pénzt érdemes adni egy esküvőn, mikor illik, és hogyan ajándékozzunk úgy, hogy garantáltan csillogó szemeket eredményezzen a kedvességünk. 

Pénzt nászajándékba? Tippek és trükkök esküvőre

Az idén kiadott 301/2021. (VI.1.) Kormány rendelet alapján július 1.-től tilos a műanyag szívószálak forgalomba hozatala. Sajnos ez a döntés nagyon sokfajta szívószálunkat érintette (lánybúcsú, legénybúcsú, születésnap, stb), így egyik pillanatról a másikra eltűntek a kínálatból ezek a termékek. A nagyobb gond az volt, hogy a piac nem igazán reagált a hiányra, azaz se nagyker, se beszállító nem ajánlott legalább elégséges alternatívát. Találtunk próbálkozásokat hazai szinten, de minőségügyi okokból (azaz: gagyi kivitelezés) inkább elvetettük ezek forgalmazását. Azonban „a nép nem maradhat szívószálak nélkül!” felkiáltással kialakítottuk saját környezetbarát papír szívószál kollekciónkat. Első körben csak a legszükségesebb partikra készítettünk pár mintát, de a közeljövőben várható lesz a termékkör bővítése.
Minden valamirevaló magyar háztartás nélkülözhetetlen kelléke. Nem azért, mert a magyar olyan iszákos nép. Csak mulatós. A mulatozáshoz pedig az ősidők óta hozzátartozik “nemzeti italunk”, a pálinka. A hagyományok szerint ezzel koccint a házigazda a messziről jött vándorral, a vendégekkel. Az ünneplő sereg az ünnepelttel. A barát a baráttal. Hagyományosan pálinkázással nyitják a disznótorokat is.