A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk.
Menü

Színházi világnap - Március 27.

Színházi világnap - Március 27. A Színházi Világnapot 1961 óta ünneplik világszerte. A Nemzetközi Színházi Intézet 1975. évi kongresszusán úgy határozott, hogy 1978-tól a Színházi Világnapot a világ valamennyi országában üzenettel köszöntsék! 
 

A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet, tágabb értelemben a kultúra fontosságára, tisztelegjen a színészek és a színházi dolgozók előtt, kérjék a közönség szeretetét és támogatását.

A Színházi Világnap alkalmából ítélik oda évente a Hevesi Sándor Díjat.

A világnap méltó köszöntésére számos színház készül kiemelt műsorral, programokkal.

Manapság egy színház fennmaradása nagyon sok tényezőtől függ. Nyilván fontos az általa közvetíteni kívánt értékrend, a kultúrában elfoglalt helye, a közönség befogadóképessége, de sajnos nagyban befolyásolja a működéséhez szükséges pénzösszegek előteremtése, illetve ezen lehetőségek teljeskörű elérhetősége és biztosítása, mely a mindig az aktuális irányítás feladata lenne. Az Átrium Film-Színház tavaly a korábbi támogatások megvonásával nehéz helyzetbe került, fennmaradását igen nagy hányadban közönsége támogatásának köszönheti.

Webshopunkban találkozhatsz az Átrium termékeivel. Légy része a csodának és vásárolj Átriumos ajándéktárgyakat. Ízléses, egyedi pólók, bögrék várnak a színházban, melyek megvásárlásával Te is hozzájárulhatsz a színház fennmaradásához, az általuk játszott közönségkedvenc darabok műsoron tartásához és újabb bemutatók készítéséhez.

2023. március 27-én az Átrium, Molnár Ferenc Egy, kettő, három című művéből készült darabot tűzi műsorra.
Rendező: Znamenák István, főszereplő: Alföldi Róbert
Menj színházba CSAKAZÉRTIS!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír